Etykiety na rynek mięsny

Etykiety na rynek mięsny

Etyki­ety na rynek mięsny są specy­ficznym rodza­jem etykiet, ponieważ mięso wymaga urządzeń chłod­niczych, zwykle pro­dukty wyma­gają pro­cesu głębok­iego mroże­nia. Głębokie mroże­nie najczęś­ciej stosowane jest w ubojniach.

Aplikacja etykiet na rynek chłod­niczy często odbywa się w niskiej tem­per­aturze i przy dużej wilgotności.

Etyki­ety na rynek mięsny to etyki­ety dopuszc­zone do bezpośred­niego kon­taktu z żywnoś­cią, na far­bach niskomi­gra­cyjnych i mate­ri­ałach bezklejowych.

Pod­czas pro­dukcji opakowań na rynek spoży­w­czy ogranicza się do min­i­mum potenc­jalne możli­wości przenika­nia do wnętrza opakowań sub­stancji z etykiet. Pod­sta­wowym zabiegiem stosowanym w celu real­iza­cji tych założeń jest stosowanie bez­piecznych lakierów i farb oraz spec­jal­nych folii.

Sto­suje się głównie kleje kauczukowe i akrylowe.

Zakres tem­per­atur

Do głębok­iego mroże­nia: –32 do +4

Zapy­taj o szczegóły oferty!